Janne ”Loffe” Carlsson 1937-2017

Loffe med Bengt Ernryds kvartett, 1964. By John Kjellström (Svenska Dagbladet via IMS) [Public domain], via Wikimedia Commons

Det är med sorg i hjärtat vi hör att Janne Carlsson gått bort denna morgon. Förutom sin karriär som folkkär skådespelare var ”Loffe” även en av Sveriges absolut mest intressanta trumslagare, både på sina egna och andras skivor. Med ett naturligt jazzigt sväng, en lekfull, ständigt utforskande spelstil och en smittande spelglädje gav han alltid lyssnaren något nytt att upptäcka och återvända till.

Bland alla andra hyllningar idag vill vi på KBs audiovisuella samlingar därför slå ett särskilt slag för Loffe Carlssons musikaliska eftermäle, och har satt ihop en liten spotifylista med vad vi tycker är några särskilt lysande exempel på hans trumspel:

Vi vill också tipsa om denna pärla från 1971, som tyvärr inte finns på Spotify (men naturligtvis i våra samlingar):

David Brodin

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.